Callantsoog 1 – VZV 1 (1-3)

Pupil van de week: Liss van der Ploeg
Man of the match: Bram & Tijme Doorn
10 vragen voor Liss:
1. Hoe oud ben je?
10 Jaar
2. Op welke school zit je?
De Frankendael
3. In welk team speel je?
JO10
4. Op welke positie speel je liefst?
Aanvaller
5. Ben je links of rechtsbenig?
Linksbenig
6. Wie vind je de beste speler uit je team?
Liam & Teun
7. Wie vind je de beste speler van Callantsoog 1?
Demian & Tijme
8. Heb je nog meer hobby’s naast voetballen?
Tennis
9. Wat is je favoriete voetbalclub?
Callantsoog/AJAX/Liverpool
10. Wie is de beste speler van de wereld?
Virgil van Dijk & Messi
Wedstrijdverslag door “DRR”:
“Effectiviteit is de winnaar”
Een warme groet aan u allen als lezer van deze rubriek.
Kleine opfrisser ten opzichte van de laatste keer dat wij elkaar gesproken hebben. In de competitie heeft Callantsoog inmiddels twee maal gewonnen. Eenmaal was Wieringerwaard thuis het slachtoffer van de dadendrang van de kustdorpers, daarna het WMC van oud trainer Klaas Mooij dat met maar liefst 2-11 werd afgedroogd. Maar deze uitslagen kun je trainers natuurlijk niet aanrekenen. Enfin, deze week stond het, in de de voorbereiding met 7-0 verslagen VZV op het programma. Nieuwbakken coach Kevin Kuhl die daar de scepter zwaait had het naar eigen zeggen prima op orde. Net als jarenlang in de keuken van de lokale Toko kon Kuhl terugvallen op een sterk collectief. Allereerst ons aller thuis ploeg. Na alle euforie van de afgelopen weken met ook de winstpartij tegen Vesdo nog vers in het geheugen, begon de thuisploeg met misschien wel iets té veel zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. Basisopstelling was al volgt: Ter Haak; Vos, Sterkenburg, Rezelman, Bijpost; R. Kirstein, T. Doorn, Zomerdijk; Langeveld, M. Kirstein, Wagt. Wissels: Stam, Lont, B. Doorn en Van Ammers.
Het begin was onwenning en vooral lamlendig. De Zantemer kermis was dan wel in alle hevigheid losgebarsten, maar dat mag geen excuus zijn weet iedereen inmiddels. Teveel meters van de tegenstander af en veel verkeerde passes. VZV nam dan ook het eerst kwartier voor zijn rekening. Zonder dat Callantsoog enige rol van betekenis speelde. De handige Luuk Burger bleek vanaf het eerste fluitsignaal een handenbinder eerste klas, iemand waarvan het plafond minimaal 2 klassen hoger ligt dan de 5de waar hij vandaag de dag acteert. Gelijk in de eerste actie was het al bijna raak, maar het schot smoorde in de Callantsooger verdediging. Het bleek een befaamde wake-up call. Na 15 minuten leek het elftal van de kustdorpers het veld eindelijk te betreden. Speler met extra attentie en een gouden stamboom, Milan Kirstein (zoon van oud aanvoerder Alex Kirstein en kleinzoon van Sigfried Kirstein), bleek al vroeg in de wedstrijd zowel soepel als fijn besnaard zijn weg met de bal te kunnen vinden. Zijn omhaal had een beter lot verdiend. In de opvolgende periode bleek VZV een taaie tegenstander te zijn die vooral verdediging zeer goed zijn mannetje stond. In de 20ste minuut leek Callantsoog zich op te richten, maar VZV deelde de eerste klap uit. Een verkeerd opgezette buitenspelval (althans daar leek het op) zorgde ervoor dat de dekselse Luuk Burger vrijuit richting Ter Haak kon, hij legde hem prima opzij en het koude kunstje werd verzilverd. 0-1. Direct daarna moesten Ter Haak en Vos zich noodgedwongen laten vervangen. Jelte Bijpost op de goal, met Van Ammers als vervanger en Bram Doorn (15 jaar!) op de rechtback positie. Nu was Callantsoog helemaal aanwezig. Meteen daarna nam het team het heft in handen. Maar nogal warrig werd de aanval gezocht. Met een opbouw waarin af en toe aan duidelijkheid ontbrak, bleef het broos.
Op dat moment vond Demian Langeveld het nodig om zich op een schitterende manier met de wedstrijd te gaan bemoeien. De jongeling die met vernuftige acties laat zien dat de kwaliteit eraf druipt, was tot dan toe nog niet noemenswaardig in het verloop voorgekomen. De vrije trap op 25 meter van de goal leek een heftige opgave. Maar met een puntgave bal in de kruising was de 19-jarige kleinzoon van opa Bertus de gevierde man. 1-1, toch redelijk uit de lucht. Hierna had het snel 2-1 kunnen worden, maar Ryan Kirstein kon niet afdrukken na goed werk van Kyle Zomerdijk aan rechterkant. En toch uit de counter valt dan, vlak voor rust, de 1-2. Vervelend rusten.
De tweede helft had Callantsoog het betere van het veldspel. Maar de bal dient ook in het net te liggen voordat er een punt gescoord wordt. Laat dit vandaag nu net het probleem zijn van Callantsoog. Aanvallers hadden het vizier niet op scherp of kwamen gewoonweg hun tegenstander niet voorbij. En alle aanvallen ten spijt, 1 counter van VZV was genoeg om aan het geloof een einde te maken. Wederom de handige Luuk Burger vloog door het centrum van de verdediging en legde net als de 1-0 de bal op een presenteerblaadje voor de inkomende medespeler. 1-3. Met Milo Stam als stormram leek al snel de 2-3 op het bord te komen. Maar de oudgediende kon zijn kopbal tweemaal niet de juiste richting meegeven. Vader Frits Stam gaf aan dat in zijn tijd het nu 3-3 had gestaan, waarvan akte. Nog een vervelende notitie, in het laatste gedeelte werd er vanwege onregelmatigheden nog rood uitgedeeld aan Kyle Zomerdijk door de zeer sterk acterende scheidsrechter van dienst. Strubbelingen onderling werden in zijn geval uitgelegd als een slaande beweging. Directe zending der kleedkamer voor een afkoelperiode.
Callantsoog heeft de slag verloren, maar de oorlog nog zeker niet. 6 uit 3 is niet onverdienstelijk. Deze ploeg bulkt van het talent met jonge en gretige voetballers. Aan onder andere de trainers en de spelers zelf om dit karwei in de juiste richting vorm te geven. In dat perspectief vond ook de pupil van de week Liss van der Ploeg dat de getalenteerde broers Doorn de heren van de wedstrijd waren. Jongste broer Bram Doorn is nog maar 15 en speelt niet onverdienstelijk. Broer Tijme heeft zowaar wat Beckenbauer neigingen met zijn rust in de achterhoede. De toekomst lacht de kustploeg weer toe en zorgt voor nog meer zon in Noord-Holland Noord dan vanmiddag op sportpark de Stienros te ontdekken viel.
DRR
Please follow and like us:

Overig nieuws

Nieuws

GEZOCHT! Voor aankomend seizoen zoeken wij nieuwe spelers voor de volgende teams. Heren 1 + 2 Vrouwen 1 Kinderen tussen de 8 – 12 jaar

Lees meer »
Nieuws

7×7 Toernooi 30+

7×7 Toernooi 30+ Aanstaande Zaterdag 25 mei organiseren wij voor het eerst een 7×7 Toernooi 30+. Start toernooi: 19:00uur Geef jij je ook op? Inschrijven:

Lees meer »
Nieuws

SPORT- & SPELDAG 2024

Zaterdag 1 juni is het zover, sportdag in Callantsoog in samenwerking met de voetbal, tennis, gym, brandweer (allemaal Callantsoog) gaan wij een fantastische dag organiseren

Lees meer »