1575

Oldstars/Walking Football

Sinds September 2023 zijn wij begonnen met Oldstars/Walking Football. In de bijlage de spelregels.https://www.knvb.nl/downloads/bestand/1528/oldstars-spelregels

Wij hanteren de leeftijd van 50+ en dan lekker een balletje trappen met elkaar. We spelen een klein partij vorm op een klein veld en 3×1 doelen a 30/40 minuten. Gezelligheid staat voorop!

1e training was 14 oktober 2023

hierbij een verslag van één van de deelnemers:

Het is Zaterdagmiddag kwart voor 2, de start van het Walking Football bij Voetbalvereniging Callantsoog. Enthousiast meld ik me in de kantine waar ik door Ellen & Lisanne met koffers en wat lekkers wordt ontvangen. Een klein aantal andere deelnemers waren al aanwezig (door vakantie helaas veel afmeldingen)

Na de spelregels nog even doorgenomen te hebben gingen we met goede zin en onder een stralend zonnetje het veld op. We kwamen er al snel achter dat de regel “niet rennen” het grootste probleem was voor deze goed gemotiveerde deelnemers. Dit bracht wel veel hilarische momenten met zich mee waar men sportief mee omging. Na een half uurtje ballen, met zweet op de rug, terug naar de kantine waar we onder genot van een drankje gingen evalueren. “Best moeilijk je aan de regels te houden, maar wat is het leuk om te doen”

Een combi van in beweging zijn en gezelligheid is, als ik voor mijzelf spreek, geslaagd! Denk jij dat lijkt mij ook wel wat die “Oldstars van Callantsoog” meld je dan aan en kom gezellig meedoen!

Volgende keer is Zaterdag 18 november 13.45 staat de koffie klaar en daarna beginnen we.

 

Groet,

Een enthousiaste “Oldstar”