“In gesprek met de Voorzitter”

Terugblik op seizoen 23/24 en vooruitblik op 24/25 door voorzitter Milo Stam

Wanneer de sport- & Speldag voorbij is en de strandzesdaagse in volle vaart op ons afkomt weet iedereen hoe laat het is. Het seizoen 23/24 is voor de voetballers ten einde. Velden zijn ingezaaid en de beregening staat vol aan om het gras te voorzien van water. Dit jaar is dat bijna niet nodig, maar het is het beeld wat iedereen tegenkomt als je onverhoopt langs of op het veld van VV Callantsoog komt in de maand juli. De zomerstop. Een mooi moment om terug te blikken op alle gedane zaken van het afgelopen jaar. Te beginnen met het aantreden van een nieuw bestuur. In januari heb ik samen met Ron Kirstein als penningmeester en Jort de Vries als secretaris het dagelijkse bestuur compleet gemaakt. Een mooie stap, vooral na alle onrust van de 8 maanden daarvoor.

De eerste 100 dagen

De eerste opgaven, een volledig bezet bestuur krijgen en veel zaken weer in gang zetten. Geruststellend kunnen we zeggen dat na veel vergadering, overleggen en bespreken het gelukt is. Op dit moment hebben we een goed werkend jeugdbestuur onder leiding van Bas de Graaf en Marieke de Geus en Tijme Doorn die hiervoor het technische gedeelte gaat oppakken samen met Duco Vos. Een onderhoudsploeg met als hoofd Daniël Jansen, een sterke ledenadministratie en activiteitenploeg met Lisanne Stam en Bert Buijs, kantine beheerder Ewout Wagt en Tom Rezelman die langzaam steeds meer taken uit handen nemen van Martin van Ravenzwaaij. En Duco Vos die zich ook samen met zijn commissie vol inzet voor nieuwe en bestaande sponsoren, wat resulteert in veel nieuwe borden langs het veld, chapeau mannen!

Nogmaals dank naar iedereen die een extra stapje zet voor de vereniging, zonder jullie geen VV Callantsoog. Ook was het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer prioriteit. Tom Boukes heeft ons in het eerste half jaar verbaasd en extra gemotiveerd. We zijn allemaal heel blij met zijn aanwezigheid.

Enkele hoogtepunten

Een mooie nieuwjaarsborrel met de wedstrijd oud heren 1 tegen het huidige eerst elftal en een gezellige borrelavond op zaterdag was een mooi startschot. De vrijwilligersborrel werd in maart in ere hersteld. Uiteraard iets wat jaarlijks zal worden herhaald, want zonder vrijwilligers heeft de club geen bestaansrecht. In juni stond de Sport- & Speldag op het programma dit was strak georganiseerd met een hoop jonge leden van meerdere sportverenigingen uit Callantsoog. Het allereerste Jeugdkamp dat 15 juni plaatsvond was ondanks de regen toch een geslaagd weekend. Met de grote onderhoudsdag op 29 juni is weer een hoop werk verricht door zowel de vaste onderhoudsploeg als nieuwe vrijwilligers die zich hadden aangemeld, hiervoor dank. Op deze dagen kunnen we namelijk veel handjes gebruiken. Er is een begin gemaakt aan het tuinhuis met hierin alvast de voorzieningen voor de beregeningshaspel en is er rondom de kantine opnieuw getegeld en veel snoeiwerkzaamheden zijn weer uitgevoerd. Er liggen nog een aantal grote projecten op ons te wachten, maar hier later meer over.

Sportieve prestaties

Het eerste elftal liep afgelopen seizoen net nacompetitie mis op de laatste dag. Zonde. Het tweede speelde hoog mee in de competitie en werd na een wisselend seizoen toch mooi 4de. De dames wisselde goede resultaten af met moeizame wedstrijden. Uiteindelijk toch nog een mooi score behaald tegen het einde van het seizoen.

In de jeugd werd JO-11 kampioen van de 4e fase, JO9-1 werd in de eerste 2 fases kampioen. En we hebben als één van de weinige clubs een heel meiden team dat speelde onder JO9-2JM de meiden hebben veel plezier en dat was ook terug te zien in de resultaten. De kabouters speelde alleen nog toernooien op de zaterdag en word aankomend jaar JO8-1. Hierbij wil ook alle ouders die zich iedere week inzetten heel erg bedanken voor het trainen, fluiten, coachen en de kantinediensten.

Vooruitblik nieuw seizoen

En net zoals elk jaar wacht er dan ook weer een nieuw seizoen op ons. Met een groter ledenbestand dan het jaar daarvoor. De selectie heeft een hoop versterkingen gekregen en de verwachtingen zijn hoog gespannen in een regionaal getinte 5e klasse A. Het tweede zal daardoor ook meer armslag krijgen om een aanval te doen op de bovenste plaatsen. De dames gaan dit jaar ook weer strijden om de winst na wat gerust een bewogen einde jaar mag worden genoemd. Met wat nieuwe aanwinsten van Texel gaan de dames er aankomend seizoen weer tegenaan.

Op andere vlakken willen wij ook stappen gaan zetten binnen de club. Het feit dat respect en onderling vertrouwen een belangrijk punt blijft om met z’n allen aan te werken en in de gaten te houden. De club moet een veilige plek zijn om je kunnen zijn wie je bent.

Het onderhoudsteam gaat het tuinhuis verder afmaken en ook het bier hok en de keuken zijn toe aan groot onderhoud.

Op het complex zelf zijn er ook een aantal zaken die gedaan moeten worden, met de gemeente hebben we contact gehad over het vernieuwen van de grote toegangspoort en deze staat op de planning. Ook word er met hen al langere tijd gesproken over belichting op een andere manier in te richten.

Kortom een hoop zaken om naar vooruit te kijken.

Ik hoop jullie allemaal weer te zien langs de lijn of rond het clubhuis, net als dit seizoen. Voor nu nog een mooie vakantie periode toegewenst!

Tot snel.

De voorzitter

Please follow and like us:

Overig nieuws

Nieuws

Nieuwkomers 2024/2025 (7)

Voorstelrondje 7: Kenny Holswilder   Voor de trouwe supporters of om het geheugen even op te frissen. Kun je jezelf kort omschrijven in het algemeen?

Lees meer »
Nieuws

Nieuwkomers 2024/2025 (6)

Voorstelrondje 6: Tom Reenalda   Voor de trouwe supporters of om het geheugen even op te frissen. Kun je jezelf kort omschrijven in het algemeen?

Lees meer »