“In gesprek met de Hoofdtrainer”

Tom Boukes is alweer een half jaar trainer bij VV Callantsoog. De eerste maanden zijn dermate goed bevallen van beide kanten dat dit het eerste volledige seizoen zal worden waarin VV Callantsoog en Tom met elkaar voor eremetaal gaan strijden.

Laten we eens terug en vooruitblikken met de man die technisch gezien de leiding heeft binnen de selectie.

 

Dag Tom, de eerste zes maanden zijn een rollercoaster geweest. Een nieuw bestuur, nieuwe trainer. Maar laten we beginnen met jou. Hoe is het jou bevallen de afgelopen periode? Hoe kijk je terug op de selectie en wat viel je op?

De afgelopen periode heb ik als zéér leuk ervaren. Mede daardoor heb ik besloten om min. nog 1 jaar langer door te gaan. Van te voren wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Ik had al vrij snel door, dat er veel was gebeurd, met name in de negatieve zin. Dus ik had ook meteen besloten, om dat achter mij(ons) te laten en te vertrekken vanuit een nieuwe situatie, vanaf nul. Ik hield er rekening mee dat ik een groep zou aantreffen, die weinig vertrouwen had en snel in het negatieve zou gaan zitten. Maar ik moet de groep een groot compliment geven. Vrij wel vanaf het begin merkte ik, dat iedereen het verleden ook achter zich wou laten en mij wou helpen, om deze mooie club weer op de kaart te zetten. Dat proces was heel mooi om te zien. Beetje bij beetje werd de sfeer beter, de trainingsopkomst hoger, de fitheid beter, de speelwijze duidelijker/beter, enz, enz, Ik krijg heel veel energie van deze groep en ik weet zeker dat er nog veel meer in zit. Helaas konden we de goede 2e seizoenshelft niet belonen met een nacompetitie plek, maar de groep mag heel trots zijn op die 2e seizoenshelft. En het net aan mislopen van die nacompetitieplek, geeft mij persoonlijk nog meer motivatie voor komend seizoen.

 

De resultaten vielen zeker niet tegen. 2 verloren, 2 gelijk en de rest gewonnen. Waar zit dat in volgens jou?

Waarom er zo’n groot verschil is in punten tussen de 1e & de 2e seizoenshelft, is natuurlijk niet met 100% zekerheid te verklaren. En is ook lastig om kort & bondig te verwoorden. Maar kort samengevat heeft het te maken met fitheid, teamgeest, energie, discipline, trainingsopkomst, trainingsarbeid, sfeer, inzet, samenwerken, speelwijze, duidelijkheid, enz. Op al die vlakken zijn we de afgelopen periode steeds beter geworden. Nu is het zaak dat we komend seizoen niet verslappen en denken dat het allemaal van zelf gaat. We moeten juist verder gaan waar we gebleven waren… 100% geven en steeds weer een beetje beter worden. En dat gaat met vallen & opstaan.

 

De zomerstop wordt ook gebruikt om vooruit te kijken. Zijn er ontwikkelingen in de selectie?

Afgelopen seizoen hadden we een vrij smalle groep. Dat is lastig als je voor promotie wil gaan spelen. Als je de langste adem wil hebben in de competitie, heb je ten eerste een brede groep nodig. Niet alleen zodat je blessures kan opvangen, maar ook om elkaar scherp te houden (concurrentie), maar bijvoorbeeld ook om te kunnen trainen met grotere aantallen, waardoor de kwaliteit van de training beter is. Dus we hebben wel een beetje om ons heen gekeken of wij onze groep konden verbreden/versterken. En ik denk dat we op voorhand, op papier, mogen concluderen dat dit is gelukt. Er vertrekken/stoppen bijna geen spelers en er komen er wel een aantal bij. Niet onbelangrijk… Bijna allemaal met een historie of link bij de club en/of het dorp. Ik denk dat we een geweldige groep hebben waar ook toekomst in zit, gezien de leeftijden en de potentie.

 

Het voorbereidingsprogramma is al met de selectie gedeeld en het beloofd een drukke tijd te worden. Wat zijn de grote uitdagingen gedurende aankomend seizoen?

Gezien het feit dat we er 7 nieuwe spelers bij krijgen, zal één van de uitdagingen zijn om er 1 groep van te maken. Maar de meeste nieuwe spelers kennen de groep al en de huidige groep heeft een heel sociaal karakter, dus daar maak ik mij geen zorgen over. Verder is het altijd een uitdaging om iedereen blessure vrij te houden, maar tegelijkertijd steeds fitter te krijgen. Oók zal een deel van de groep misschien even moeten wennen aan een grotere groep, waardoor er meer concurrentie is. Maar ik reken er op dat deze groep begrijpt dat dat juist belangrijk is en beseft dat we het met z’n alle moeten doen. En de grootste uitdaging voor komend seizoen, is natuurlijk… proberen te promoveren naar de 4e klasse.

 

Ter afronding, als we volgend jaar mei met elkaar op het veld staan. Wat moet er gebeuren dat jij zegt, ik ben helemaal tevreden met dit seizoen?

Als wij promoveren, ben ik tevreden. Dat is het hoofddoel en daar gaan we heel veel tijd & energie in steken. Máár ik ben nóg meer tevreden, als we het hoofddoel kunnen behalen met goed voetbal. Leuk om deel van uit te maken in het veld, maar ook leuk om naar te kijken langs het veld.

 

 

Please follow and like us:

Overig nieuws

Nieuws

Nieuwkomers 2024/2025 (7)

Voorstelrondje 7: Kenny Holswilder   Voor de trouwe supporters of om het geheugen even op te frissen. Kun je jezelf kort omschrijven in het algemeen?

Lees meer »
Nieuws

Nieuwkomers 2024/2025 (6)

Voorstelrondje 6: Tom Reenalda   Voor de trouwe supporters of om het geheugen even op te frissen. Kun je jezelf kort omschrijven in het algemeen?

Lees meer »